Zomerse salade mooi gepresenteerd
- Geplaatst op
- Door Sanne
- Geplaatst in bord, borden, diner, dineren, eten, glas, glazen, lunch, Recept, salade, schaal, servies, tafelen, Zomer
Een theemoment met vriendinnen, een kopje koffie met je moeder, een driegangendiner of gewoon een lekkere pasta… het ziet er zo gezellig én smakelijk uit als het mooi gepresenteerd wordt. Lekker variëren met schaaltjes, borden en glazen: een feestje op tafel! Wat denk je van een lekkere zomerse salade?
Je hebt er voor nodig:
- 8 radijsjes
- 1 limoen
- 3 takjes verse munt
- 10 aardbeien
- 350 gram jonge bladsla
- 100 gram Rucola sla
- 200 gram notenmix of elitehaver (ongezouten)
- 100 gram (zelfgemaakte) basilicum pesto
- Ook lekker voor erbij
• Parrano snippers
• Parmaham
• Salade croutons
Hoe ga je te werk?
- Snijd de radijsjes in ronde plakjes.
- Snijd de limoen door de helft. Bewaar 1 helft voor het limoensap en snijd de andere helft in plakjes.
- Was de verse munt en pluk de blaadjes. Snijd de blaadjes fijn, en bewaar een paar blaadjes als garnering.
- Was de aardbeien, verwijder de groene kroontjes en snijd ze doormidden.
- Meng de sla en de Rucola en was deze. Gebruik eventueel een slacentrifuge om de sla weer te drogen.
- Pak je favoriete schaal (wij gebruikten de saladeschaal van Broste Nordic Sand) en vul de bodem met een paar handjes gemengde sla.
- Voeg de radijsjes, aardbeien, munt en bijna alle notenmix toe.
- Leg hier weer wat sla over en voeg de limoenschijfjes toe.
- Knijp het sap van de halve limoen uit boven de salade en verdeel de basilicum pesto.
- Garneer de salade met de rest van de nootjes.
Eet smakelijk!
Tip: Eet deze heerlijke salade met stokbrood, serveer dat in een mooie schaal of op een houten snijplank. En combineer met het servies van Broste of Hubsch voor een sfeervol geheel.