Tapas recepten
- Geplaatst op
- Geplaatst in Recept
Tapas staan synoniem voor plezier in het leven, temperament en een ongedwongen vorm van gezelligheid. Daarom zijn ze ook zo populair. Deze snelle en eenvoudige recepten brengen het mediterraanse gevoel op tafel. Heerlijk bij een glas sangria of sherry. Het wordt gegarandeerd fiësta! En tapas gemaakt met restjes uit de koelkast helpen je ook nog eens om minder weg te hoeven gooien. Dubbel genieten dus!
In ons magazine staan al twee heerlijke recepten maar we hebben er nog een paar om er écht een feestje van te maken! Oud brood is niet alleen geschikt voor tosti's of wentelteefjes, nee je maakt er heerlijk ei-knoflookbrood van. En nog wat vlees over of in de vriezer liggen? Maak er lekkere spiesjes van met heerlijke kruiden. Veel plezier met bereiden, en alvast eet smakelijk.
Ei-knoflookbrood
voor 4 personen
Ingrediënten:
6-8 sneetjes brood
2 tenen knoflook
4 eieren
Zout
Peper
Olijfolie
Bereiding:
Snijd de sneetjes brood doormidden. Pel de tenen knoflook en snijd ze in flinterdunne schijfjes
Roer de eieren met zout en peper door elkaar en voeg de schijfjes knoflook toe.
Verwarm een beetje olijfolie in een pan. Doop de sneetjes brood rondom goed in het eiermengsel.
Bak het brood in de hete olie aan beide kanten goudbruin. Neem uit de pan, laat uitlekken en serveer warm.
Vleesspiesje met kruiden en specerijen
Voor 4 personen
Ingrediënten:
150 ml olijfolie
1 tl tijm
2 el peterselie
1 tl chilipoeder
2 tl gemalen komijn
1 tl milde paprikapoeder
Peper
700 gram vlees
Bereiding:
Giet de olijfolie in een schaal. Voeg de fijngehakte tijm en peterselie toe.
Roer de chilipoeder, gemalen komijn, paprikapoeder en een beetje peper goed door het olie.
Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2x2 centimeter. Schep de vleesblokjes door het specerijenmengsel. Laat afgedekt een nacht in de koelkast marineren.
Neem het vlees uit de marinade en steek het op gekweekte satéstokjes. Verwarm de grill voor. Giet de marinade in een pan en breng het geheel aan de kook.
Braad de spiesjes in ongeveer 5-10 minuten onder de grill en druppel regelmatig de marinade erover. Serveer de spiesjes warm.
Gekruide olijven
Voor 4 personen
Ingrediënten:
500 g olijven
1 takje oregano
1 takje tijm
1 tl verse rozemarijn, fijngehakt
2 laurierblaadjes
1 tl venkelzaad, gekneusd
1 tl komijnzaad, fijngemalen
1 rode chilipeper
4 teentjes knoflook
olijfolie
Bereiding:
Pel de knoflook en hak fijn, halveer de chilipeper en verwijder de steel en zaadlijsten. Snijd de chilipeper fijn.
Snijd de olijven in de lengte in met een scherp mesje en haal de pitten eruit. Doe de olijven samen met de kruiden, chilipeper en knoflook in een kom en meng het geheel goed.
Schep het olijvenmengsel in een goed afsluitbare pot. Giet er olie bij tot het onderstaat en sluit de pot voor ten minste drie dagen af. Schud de pot voor gebruik.