Recept fusilli pasta met pistache pesto en ricotta

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Recept
Recept fusilli pasta met pistache pesto en ricotta

Het voordeel van zomerse recepten: ze zijn vaak lekker makkelijk en snel klaar. Want wie wil er nou uren lang boven warme, pruttelende pannen staan? Nog een voordeel: zo’n zomerrecept valt vaak niet te zwaar op de maag. Deze heerlijke vegetarische fusilli pasta met ricotta en zelfgemaakte pesto is perfect voor het heerlijke weer.

Voor 4 personen

Ingrediënten:

- 100 gr pistachenoten (ongezouten)
- 30 gr verse basilicumblaadjes
- 50 gr Parmezaanse kaas
- 1 teen knoflook
- 7 eetlepels olijfolie
- 1 kleine aubergine
- 1 kleine courgette
- 1 paprika
- 275 gr fusilli pasta
- 250 gr ricotta kaas
- Zout en peper

 

Bereiding:

- Rooster de pistachenoten in een pan zonder olie ongeveer 3 minuten. Doe de helft hiervan in een keukenmachine of blender en voeg de basilicum, de helft van de Parmezaanse kaas, 5 eetlepels olijfolie en wat peper en zout toe. Maal dit fijn tot pistache pesto. 

- Snijd de knoflook en pers deze uit. Snijd de paprika, aubergine en courgette in kleine blokjes. Verhit olijfolie in een grote pan en bak deze groenten ongeveer 8 minuten

- Kook ondertussen ook de pasta gaar. Giet deze af als hij gaar is en vang wat kookvocht op. Voeg de pasta bij de groente. Roer ook de pesto en 3 el kookvocht van de pasta er doorheen en laat nog ongeveer 2 min op zacht vuur staan. 

- Maak op smaak met wat extra peper en zout. Schep het pasta-groente mengsel op een bord en strooi de overgebleven noten en Parmezaanse kaas erover en serveer met een schep ricotta en garneer met basilicum.

 

Eet smakelijk!

* We'll never share your email with anyone else.
Mijn account
You are not logged in. Log in to make use of all the benefits. Or create an account now.
Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Zoeken
Zoekresultaten
Geen producten gevonden...
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »